Bordvin oppskrift, når massegjæringen er ferdig

More
13 years 11 months ago - 3 years 8 months ago #563 by magne
Hvis du nå har gjort rett, skal du stå igjen med 17 liter væske som har stått å gjæret i 4 dager til en uke, og som har blitt tilsatt totalt 3 kg. sukker inkl. sukkerinnholdet i den frukten du har brukt.

Ha denne væsken på en ballong og sett på gjærlås. Når du ser at det bobler i gjærlåsen, vet du at gjæringen har overlevet det lille sjokket den fikk når vinen ble omstukket. (Tar den seg ikke opp? Se her)

Rør ut 750 g.til 1000 g. sukker (sjekk oppskriften som følger med gjæren er du usikker, bruker du 750 g. så kan du evt. ettersøte etter at vinen er helt ferdig.) i 5 liter vann. Mål oechselgraden og noter den ned. Skru varmen ned til 18-20 grader.

Nå skal vinen stå å gjære fra 3-14 dager avhengig av gjærtype, hvor lenge den gjæret før den ble stukket om og temperatur. Rist dunken forsiktig annenhver dag. Mål vinen med oechselmåler etter 2-3 dager, og deretter med jevne mellomrom, når oecselgraden kommer nedi -2 synes jeg personlig det er på tide å avslutte gjæringen. Dersom du er glad i spesiellt tørr vin, kan du la den gjære helt ut, d.v.s. til det går mer enn 2 minutter mellom hvert plopp i gjærlåsen. www.langangen.com/index.php?option=com_k...565&Itemid=211#565Så til klaring av vinen her.
Last edit: 3 years 8 months ago by magne.

Please Logg inn or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.295 seconds
Powered by Kunena Forum