Norges Handikapforbunds prosjekt "Ambassadører i skoleverket" er et tilbud til skoler og skoleklasser i den norske skolen om å få besøk fra NHF for å belyse temaet funksjonshemming.
 
Tekst og foto: paaneset.no
 
 
rektor
 
 
Rektor Geir Aurstad og hans ca 90 elever og 15 ansatte ved Langangen skole fikk besøk 26. oktober. Geir Aurstad forteller at det er tradisjon å ha en eller annen "dag" i forbindelse med FN dagen 24. oktober.
 
lærere
 
Rektor, lærere og elever har forberedt seg til denne dagen med planlagte spørsmål etter samtalegrupper i klassene. Sirikit Utklev fra Helgeroa (til høyre på bildet over) forteller at mye av grunen til besøket var den tidligere innsamlingsaksjonen til Norsk folkehjelp og minerydding. Monica Sæland (i midten) forteller at det dermed ble naturlig å koble skadene etter minene med hvordan hverdagen fungerer for handikapede med både stol og proteser her hjemme i Norge.
 
rullestol
 
På bildet over er det elev Ulrik Inge Larsen som hjelper Tor Inge Lie med å losse rullestoler elevene skulle få prøve seg med.
 
elever
 
Skolebesøkene retter seg i første rekke mot barne- og ungdomstrinnet, men det kan også tilpasses den videregående skolen.
 
skolen
 
Gjennom skolebesøkene vil NHF synliggjøre de hindringene funksjonshemmede møter til daglig, og samtidig vise at man kan leve rike og spennende liv også om man har en funksjonsnedsettelse.
 
an leve rike og spennende liv også om man har en funksjonsnedsettelse.

Gutter Rullestoler Rampe Foto Roy Myrland

Dennis Sjøberg og Erik W. Olsen fikk prøve seg med stol på rullestolrampa. Det gikk i veggen et par ganger men guttene var like blide de.

Langangen Skole Foredrag Foto Roy Myrland

Anne Linn Sannes og resten av personalet var storlig fornøyd med informasjonen og møtet med Rolf Strand og de andre NHF amassadørene.

Brukere Foto Roy Myrland

NLF Ambassadørene som besøkte Langangen skole hadde en flott dag og fikk mange og gode spørsmål fra ungene. Og, elever (og personale) fikk svar på mange spørsmål og se i praksis hvordan hverdagen er med funksjonsnedsettelse. På bildet over er Rolf E. Strand sammen med Inger Kvenå, Berit Evensen og Ann Christin Semb.

tegning fra elevene

Etter besøket ved skolen, hvor ungene fikk svar på spørsmål og fikk prøve og se hvordan hjelpemidlene fungerte (de fikk til og med  se beinprotese "i praksis"), fikk ambassadørene denne flotte tegningen.

Prosjektleder Foto Roy Myrland

Torleif Stølen er koordinator for skolebesøkene og allerede dagen etter besøket i Langangen var det skolebesøk på Ringerike.