Som sikkert mange interesserte lesere av P.D la merke til på forsommerne var det stor uenighet i mellom turgåere, hytteeiere og en grunneier i Langangen.

Uenigheten var relatert til ankomst for hytteeierne og allmennhetens mulighet til fritt å kunne benytte de naturlige forutsetningene som finnes på stedet, til bl.a. turer, trimming, kultur og ellers fine naturopplevelser.

Dette er noe lokalbefolkningen har praktisert så langt tilbake som noen kan huske.

Av kulturhistorisk interesse i området er det verdt å nevne rester av veier og deler av oppmurte damanlegg fra tiden med produksjon og is eksport fra stedet. I tillegg kommer rike oldtidsfunn fra Rognliaområdet, eneste tilgangen dit er over land.

Det er ingen tvil om at fra den gang nåværende eier overtok eiendommen har det gradvis blitt vanskeligere å bruke området for turgåere og andre.

Dette er ingen ideell situasjon.

Vi i Langangen Velforening mener myndighetene har en god anledning til å ta tak i, og gjøre noen med problematikken nå, når hytteeierne søker om å få bygd vei. Et tiltak som vil åpne østsiden av Langangsfjorden på en mye bedre måte for allmennheten enn hva som er tilfelle nå. Det er naturlig å se dette i sammenheng med starten på de gamle ferdselsveiene og stiene.

Vi i lokalmiljøet ønsker derfor at ansvarlige myndigheter med mandat til sånt kan finne løsninger på situasjonene som er akseptabelt for alle, med utgangspunkt i lovverket og den praksisen som gjelder overalt ellers.

Langangen Velforening.